back to top
9.8 C
София

България лидер в ЕС по телефонни връзки в интернет

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Докато ползването на Интернет в България все още е значително по-ниско спрямо равнищата в ЕС, то по отношение само на интернет телефонията и интернет видеоконференции-те, ползвани от 11% от населението, изпреварваме много от европейските страни, се посочва в доклад на Европейска комисия за България.

Проникването на широколентов достъп в България е 7,6% през януари 2008 г. Това е най-ниското ниво за Евросъюза и значително под средното за общността от 20%. От домакинствата, свързани с интернет, обаче 81% имат широколентов достъп, което е над средното за ЕС и може би е признак, че България бързо прескача остарелите интернет връзки.

Изследването за страната ни е част от по-голямо проучване на комисията за постигнатия напредък по стратегията 12010 -приета през 2005 г. и целяща насърчаване на развитието на информационните и комуникационните технологии, както на равнището на целия ЕС, така и на национално ниво.

Източник: в-к „Монитор“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

×